Sivert Krudtå 1. oktober 2020
Del På

Venstre har vært ute av stortinget flere ganger, nå ser det ut som Venstre bevisst vil begå politisk selvmord i 2021. Det er spesielt to saker nå som tilsier at Venstre ikke vil komme over sperregrensa, arveavgift og at Venstre nå sier ja til norsk EU-medlemskap. Sist nevnte sak er alene nok for Venstre å havne gått under sperregrensa som er på 4%.

Foto: Sivert Krudtå ©

Vi vet idag at motstanden mot norsk EU-medlemskap ligger på rundt ca 70%, det er en ikkesak for de fleste partier. Selv ikke ja-partiene Ap og Høyre vil ikke ta i saken engang, langt mindre i det hele tatt snakke om EU-medlemskap – men dette gjør altså Venstre. At Venstre i det hele tatt tok saken opp på landsmøte deres nå for noen dager siden er i selv utrolig, alle partier vet – det er en sak man ikke snakker om i Norge, ihvertfall ikke hvis man vil komme seg over sperregrensa på 4%, dette kan for alvor sende Venstre så langt ned under sperregrensa som det er mulig å komme, nemlig utradering og politisk selvmord i 2021. Er dette som er målsettingen til den nyvalgte lederen Guri Melby ?

Som om ikke det er ille nok for Venstre å nå si ja til EU-medlemskap, så presenterer Venstre forslag til politikk etter valget i 2021, nå vil Venstre både fjerne rentefradraget som man får når man har lån, ikke nok med dette – Venstre vil innføre skatt på arv. Dette vil påføre unge barnefamilier med store huslån og andre mennesker med store huslån en veldig stor ekstra belastning økonomisk, og som vil sende mange flere på sosialen i fremtiden. I tillegg når man vet at skatt på arv er en meget upopulært, i tillegg til ja til EU-medlemskap så sliter Venstre under sperregrensa, da kan man ikke se på dette som annet enn bevisst politisk selvmord i beste sendetid.

Spørsmålet blir, hvordan skal Venstre klare å komme over sperregrensa på 4% ved stortingsvalget i 2021 ??

Foto: Printscreen fra VG
Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*