Sivert Krudtå 10. november 2020
Del På

Du leste riktig. En evt vaksine mot COVID-19 vil ikke komme tidsnok for å kunne berge vårt helsevesen mot total kolaps, vi har nemlig altfor få sykehussengeri Norge for kunne håndtere en situasjon som har oppstått i Belgia. Igår brukte helseminister Bent Høie Belgia som eksempel på hvor galt det kan gå, la meg understreke kan. Tallene Høie brukte er skremmende ja, men dem er faktisk helt reelle.

Men, la oss se på Norge med utgangspunkt i Belgia. Belgia hadde for ca 6 – 7 uker siden samme tall som Norge har pr. dags dato, 121 smittede pr 100 000 innbyggere, men idag har Belgia 6-7 ukere senere 1306 smittede pr 100 000 innbyggere, enorm stigning.

Foto: Sivert Krudtå

Hvorfor sier jeg at våre sykehus vil kolapse om vi får samme tall som i Belgia ? – La oss ta regnestykket med utgangspunkt at vi i Norge er 5 367 580 innbyggere pr 01.01.2020.

Skulle Norge om 7-8 uker få en smittespredning på f.eks 900 pr. 100 000 innbyggere, d.v.s at Norge vil få 47 700 nye smittede hver 14 dag, d.v.s fra januar av vil få ca 95 000 nye smittede pr. mnd. Men problemet er, vi har kùn 11 000 sykehussenger i hele Norge, og det blir stadig lavere antall sykehussenger i Norge, og i følge Helsedirektoratet pr 13.03.2020, så har vi ca 250 plasser for intensiv behandling i hele Norge.

Dette er tallenes tale. Da blir rimelig feil av mediene å fokusere på vaksine skal berge vårt helsevesen og få norgesbefolkning imune, fordi som FHI har sagt så mange ganger. Norge vil ikke få vaksine før en eller annen gang i 2021. Vi er sist på lista pga at vi ikke er medlem av EU. Samtidig hjelper EU Norge på den måten at Norge får kjøpt vaksine igjennom EU.

Sannheten er den. Greier ikke Norge å snu tallene, så står vi like over nyttår i samme situasjon som Belgia, men da har vi tatt knekken på vårt helsevesen. 11 000 sykehussenger kan ikke være til hjelp hvis vi får 47 700 smittede hver 14 dag, eller skal helsevesenet gå over til dobbeltsenger og 8 på hvert rom ?

Tallene jeg har brukt er hentet fra World Of Meters, VG, Helsedirektoratet og SSB.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*