Sivert Krudtå 30. september 2020
Del På

Det er helt fint og flott at mediene vil informere befolkningen om coronaviruset og hvilke tiltak regjeringen setter inn og om lokale tiltak – men nå kan man spørre seg, har mediene fått coronavirus på lillehjernen ?

Når man har fulgt med på pressekonferansene som regjeringen har avholdt så har mediene nærmest presset bevisst de ulike statsrådene i regjeringen på det med munnbind – hva er det mediene vil oppnå ? Tvinge igjennom at norgesbefolkning skal bruke munnbind ?

Det var igår mange artikler om det med munnbind, var ikke måte på liksom. Både på Nrk , Dagbladet, Vg og Tv2. Det var om at påbud med bruk av munnbind burde kommet tidligere og at det er nødvendig – fikk nærmest følelsen av at selv om regjeringen ikke har innført påbud med munnbind, nå tar mediene grep og innfører påbud. Blitt rene reserve regjeringen, Erna 2,0 om du vil.

Foto: Printscreen fra Dagbladet

En ting er at ulike journalister er tilhenger av bruk av munnbind, men dem kunne glatt spart seg i ta et kamera med seg ut i kollektivtrafikken i Oslo og nærmest forfølge folk, blitt rene gapestokken. » Bruker du ikke munnbind, så henger vi deg ut på nettavisen vår «. Hva slags mentalitet er dette her ? Mediene informerer ikke lengre, dem forfølger folk live med kamera på egen nettside. Både VG og Dagbladet sendte igår direkte fra en eller annen t-banestasjon i Oslo, filmet folk ukritisk for å se om dem brukte munnbind. Bedre blir det ikke når VG i sin lederartikkel forteller folk hvor nødvendig det er med munnbind – mediene er blitt så opptatte av bruk av munnbind at dem fremstår som nyfødte propagandaministre – » Nå må dere høre etter og bruke munnbind «. Trodde dem som jobbet i mediene er journalister og ikke helsepersonell eller eksperter på smittevern ? Fult mulig at jeg har misforstått totalt. VG kan mene hva dem vil, men dem har anklaget den russiske tvkanalen RT for å bedrive propaganda, men unnskyld meg. Jeg har aldri sett en så agressive uttalelser og artikler på RT noen gang som lederartikkelen til VG, hvis dette ikke er propaganda i ordets rette betydning, så eksisterer det ikke propaganda i noen land. Munnbind i seg selv beskytter ikke mot å bli smittet av virus, men det kan hindre at vedkommende som har på munnbind ikke smitter andre. Ergo må det rimelig stort antall mennesker til som må bruke munnbind for at det skal ha noe som helst effekt.

Nrk hadde også en artikkel om munnbind, overskriften er » ikke et sekund for tidlig «. Greit nok at Nrk intervjuer folk om munnbindpåbudet, men når dem i tillegg stiller så ledende spørsmål at dem indirekte oppfordrer folk til å si ifra til andre mennesker hvis dem ikke har munnbind på – blitt rene splitt og hersk fra medienes side. Trodde mediene skulle informere oss lesere, ikke forfølge oss på t-banen og trikken, bedre blir det ikke når dem i tillegg prøver å lage intriger mellom mennesker om noe så dumt som bruk av munnbind. Kanskje ikke så rart at opplagstallene til avisene stuper og folk får mindre og mindre tillit til mediene i Norge – nettopp pga temaet i artiklene i avisene og i nyhetssendingene, pluss at den aggressive fremtoningen til journalistene er ikke særlig sjarmerende heller. Det må da gå an å sette søkelyset på en sak eller tema, uten nærmest å fremstå som propagandaminister samtidig som man trøkker mikrofonen langt ned i halsen på folk ?

Foto: Printscreen fra Nrk

En ting er at det er innført påbud av bruk av munnbind i Oslo, men selvfølgelig klarte ikke dagbladet å dy seg, de som ikke bruker munnbind bare må jo få ei straff, kan jo ikke la slike ting forbli ustraffet. Så da tok dagbladet å ringte politiet, som tydeligvis ikke er særlig villig til å bruke ressurser på noe som munnbind, jeg så nærmest billedlig hvor mye dagbladjournalisten gråt sine krokodilletårer over at politiet ikke vil straffe folk. Ikke nok at mediene prøver seg på å skape intriger mellom folk og bedrive propaganda for bruk av munnbind, men vil dem ha oss straffet også for at vi ikke er lydige hunder som ikke lar oss dresere av norskemedier. Ærligtalt så tror jeg mediene putter munnbindet i skuffen, og ikke tar det frem på noen uker så er det kanskje håp for at dem funnet seg nytt emne, bare dem husker at dem skal informere oss, ikke bedrive propaganda og forfølge oss på t-bane og trikk.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*