Sivert Krudtå 15. desember 2019
Del På

Å sitte på sidenlinjen og observere politikerne og mediene både sier og skriver straks miljø og klima kommer på banen er fasinerende –dem glemmer resten av verden og gjør et barn på 16 år til lederfigur og en som etter medias mening må få fredsprisen. Ja du leste riktig mediene ville gi Greta Thunberg fredsprisen for å ha demonstrert og snakket om klima i ca 1 år,- er nesten sånn at man må gnis seg i øynene for å sjekke om man har lest riktig.

Foto: Googlesøk

Selv våre politikere prøver fortvilt å skyve lederrollen over på denne jenteungen på 16 år, dem sitter å klapper og hyller henne nærmest i ekstase når hun holdt talen i Madrid under klimakonferansen – hva er det som skjer med voksnefolk som egentlig skal lede og vise vei for denne 16 åringen ? Ikke motsatt.

Nå er klimakonferansen over for denne gang i Madrid. Registrer at både Espen Barth Eide ( Ap ) og Miljøvernforbundet er skuffet over resultatet. Barth Eide er skuffet over at det ble bedre avtale fordi vi har få år igjen ifølge han å snu utviklingen – hvor mange år ? Hva skjer om det ikke snur ? Hva skal skje ? Jeg prøver å sette meg inn i hva konsekvensene blir om det ikke blir noen avtaler eller at politikerne ikke gjør noe, men det er ikke lett å få noe vettugt ut av dette. Miljøvernforbundet er også skuffet, dem kaller dette for et kappløp mot bunnen. Hvilken bunn ? Bunnen i havet ? Bunnen i en eller annen brønn ? Hvilken bunn er det dere snakker om ?

Registrer at Dagbladet kaller konferansen for en farse, mulig det er riktig, men dem klarer ihvertfall å konstatere at Greta Thunberg har reist hjem med tog, hva den jentungen i det hele tatt gjorde der bør være et godt spørsmål, er ikke et barns ansvar å påta seg politiske oppgaver og på ta seg oppgaver som voksne skal, hun er et barn som skal gå på skole og få seg en utdannelse.

Jeg kan heller ikke se at miljøsaken, som egentlig heter og er miljøpolitikk, ikke har noe med fredsprisen å gjøre i det hele tatt. Bare det at mediene skrev om dette før fredsprisen i år vitner om en desperasjon om å gjøre et barn til en eller annen form for lederfigur / helt / forbilde, noe som et barn ikke har forutsetninger for å forstå hva det innebærer en gang. Det vitner om hvor nært bunnen man kan synke i desperasjon for å bli et nyttig verktøy for politikerne våre. Både Erna og Siv har fått en million argumenter gratis for å heve alle skatter og avgifter for hvermansen i Norge til enorme høyder, og til en pris pr liter for bensinen til det astronomiske – men enda har jeg og ikke folket fått svar på, hva skjer om dere ikke gjør noe og ikke hever avgiftene til enorme høyder ?? Hva er det politikerne prøver å unngå skal skje om det ikke blir klimaavtale ? – Det er tydelig at vi lever i en forskrudd og rar verden, og enda rarere blir den når Trump får fire nye år og Boris i London har fått UK ut av EU den 31.01.2020 og når UK splittes og rives fra hverandre innenfra etter Brexit er gjennomført – vi er ikke ferdig enda med det rare, er bare begynnelsen.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*