Sivert Krudtå 24. september 2020
Del På

Det gjøres årlig tester av ulike slag, både på varer og dataprogrammer. I dette tilfellet har VPNportalen gjort en undersøkelser av ulike VPN-tjenester. Men de klarer å bomme litt – dem har vektlegger altfor lite om en VPN-tjenester loggfører / lagrer hva en bruker gjør på nett eller ikke gjør dette – Årsaken til at man tar i bruk VPN er nettopp for å endre ip-adresse og kunne surfe mer sikkert på nett, da er det viktigste man bør legge vekt på er om tjenesten lagrer data om sine brukere eller ikke.

Foto: Sivert Krudtå ©

Jeg synes man med all grunn kan spørre seg om undersøkelsen som Vpnporttalen har gjort har vært uavhengig. Hvordan Vpnportalen kan plasser Express-vpn på 1. plass fremstår som meget betenkelig og rart. Express-vpn opplyser ikke om dem lagrer data om brukerne sine og om dem utleverer disse dataene når f.eks politiet eller et lands myndigheter etterspør dataene. For det andre, hvordan Vpn-portalen kan si og påstå at Express-vpn har den beste sikkerheten når Express-vpn ikke garanterer og ikke opplyser om dem utleverer – og lagrer data om sine brukere blir temmelig søkt. Hva hjelper det med god kryptering hvis dem dagen etter utleverer dataene til f.eks NSA, FBI eller PST – da er krypteringen totalt bortkastet og brukerne kan like godt sløyfe bruken av Express-vpn.

Nå har jeg gått igjennom mange ulike VPN-tjenester, og jeg har konsentrert meg om å samle et gått knippe VPN-tjenester som ikke lagrer / logger data om sine brukere, da har dem naturlig nok ikke noe å utlevere om dem skulle få forespørsel om dette.

VPN-tjenester som ikke lagrer / loggfører data om sine brukere:

Nord-VPN

Cyberghost-VPN

Proton-VPN

Private-VPN

ZenMate-VPN

TrustZone-VPN

Nå finnes det utrolig mange flere VPN-tjenester. Èn ting man må være obs på, det er VPN-tjenester som har latt seg kjøpe av NSA, på den måten at dem har fått betalt for å gi NSA tilgang til deres servere via bakveien, dette gjør at Amerikanskemyndigheter sitter med sugerøret rett inn i VPN-serverne til tilbyderen av VPN-tjenesten, ergo så har dem tilgang til alle kundedataene som er det mulig å spore.

Listen over de ulike VPN-tjenestene ovenfor er til VPN-tjenester som overhode ikke lagrer noe som helst om sine brukere, ikke lagrer dem brukernavn, ikke lagrer den ip-adressen hvor vedkommende kommer fra, ikke lagrer dem bankkort opplysningene og ikke lagrer dem hva brukerne gjør på nett.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*