Sivert Krudtå 11. oktober 2019
Del På

Som bruker av internett hjemme så har vi vel alle opplevd at internettilgangen faller ut eller hastigheta blir dårlig – det er da de fleste av oss kan både se og si det vi minst aner og tenker, det er i ihvertfall ikke noen pene ord som kommer ut av munnen – men la meg gi dere noen tips og råd om akkurat dette. Jeg har som bruker av internett i gjennom temmelig mange år nå lært meg en del ting om hva som er viktig for å få riktig hastighet,- ikke minst, at leverandøren får levert den hastigheta til deg som du vil ha.

I det øyeblikket du ringer og bestiller den og den hastigheta fra din leverandør er det noen ting du bør gjøre, aller helst før du ringer å ber om større hastighet, det er gå igjennom disse punktene jeg her vil komme inn på. Alle punktene er like viktige.

Det første du undersøker før du ber større hastighet er å sjekke om routeren du har takler denne hastigheta du ønsker deg, den bør aller helst takler større hastighet enn det også. Hvis din router ikke vil takle den hastigheta, da går du å kjøper ny fordi din router er gått ut på dato.

Det andre du sjekker før du ringer og ber om større hastighet er nettverkskortet,- her gjelder samme regel som ved routeren, nettverkskortet må takle den hastigheta du ønsker deg. Hvis ditt nettverkskort ikke gjør det, kjøp nytt fordi ditt nettverkskort er gått ut på dato,- så enkelt og brutalt er det.

Den tredje tingen som du bør gjøre før du ringer å ber om høyere hastighet er å sjekke om » Firmware / programvaren » i din router er oppdatert. Dette bør uansett gjøres 1. gang pr. mnd. Hvis du ikke vedlikeholder denne programvaren så vil routeren etterhvert bli ustabil, du vil miste internettforbindelsen av og til, altså kort fortalt. Du vil få problemer med å bruke – og komme deg på internett, så viktig er dette.

Den fjerde tingen som er viktig når du bruker internett trådløst, er antennene på routeren. Hvordan står dine antenner ? Står dem rett opp alle sammen ? Står dem ut til sidene ? – Dette er faktorer som er viktige, selv om det høres bagatellmessig ut. I denne sammenheng ta du utgangspunkt i hvilken type bolig bor du i. Bor du en leilighet eller enebolig som er på 1 etg eller bor du i en bolig med flere etg ?

Bor du en bolig hvor du kun har 1 etg, altså alt er på 1 plan, da skal antennene på routeren stå slik som på bildet under, nemlig med alle antennene rett opp. 90 gr rett opp.

Foto: Googlesøk

Bor du en bolig hvor du har flere etasjer, f.o.m 1,5 etg og oppover da skal du ha antennene på routeren som på bildet under, dem skal stå 45 gr ut til sidene, har routeren flere enn 2 antenner, da skal den i midten peke rett opp og de to på sidene peke 45 gr ut til sidene, fordi. Signalene skal du ha både i 1 etg og øvrige etasjer, ergo må signalene både være gode i 1. etg og sendes oppover.

Foto: Googlesøk

Når du har gått igjennom disse punktene, og hastigheta på din internettlinje fremdeles ikke er slik du har bedt om, da bør din leverandør gjøre resten av jobben og få fikset problemet,- da har du gjort ditt for å få bedre kvalitet på internetthastigheta.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*