Sivert Krudtå 16. mars 2020
Del På

Tilhører du kategorien som har hjemmekontor i disse tider, og som i tillegg har barn hjemme som skal se på Netflix, spille på nett og dere foreldre har hjemmekontor som er avhengig av at internettlinja er oppe å går ?? – Da skal jeg prøve å gi dere noen tips.

Har du kanskje i forbindelse med at dere måtte ta hjemmekontor i bruk oppgradert hastigheta på internettlinja hjemme til høyere hastighet ? Uansett, så er det en del man kan gjøre selv for at ikke arbeidet og internett skal gå i stå totalt.

Foto: Sivert Krudtå

For det første. Dere bør sjekke det fysiske utstyret dere har i forhold til hastigheta på internettlinja som du har fra din leverandør. Du vet selv hvilken hastighet du har og betaler for. Da må du sjekke om nettverkskortene som dere har i laptoppene eller i deres stasjonære pc/mac er dimensjonert for den hastigheta som du vil ha fra din leverandør – er ikke nettverkskortet up to date, da får du ikke den hastigheta som du vil ha, sånn er det bare. Når du har sjekket nettverkskortet, så må du sjekke routeren deres. Her gjelder samme prinsippet som med nettverkskortet, routeren må være dimensjonert for å takle hastigheta fra din leverandør, hvis den ikke er det, da vil mest sannsynlig din router knele på et eller annet tidspunkt, da har dere ikke internett via den routeren. Så sjekk hva deres router takler av hastighet.

Har du en router som er siste skrik eller noenlunde ny, så bør dere ta en sjekk på om programvaren i routeren er oppdatert, betyr at dere må logge på routeren så ser dere om firmware er i siste utgave – hvis ikke, oppdater med engang, hvis ikke vil dere før eller siden bli plaget ved at dere faller ut av internett oftere og oftere, derfor bør man sjekke om programvaren er oppdatert ved jevne mellomrom, da sparer man seg for mye problemer.

Er deres fysiske utstyr i huset oppdatert og dere har ei rimelig grei hastighet på internettlinja fra deres leverandør, da skal det ikke være noe som gjør at dere får problemer med nettverket i hjemmet i tiden dere må være hjemme og ha hjemmekontor og ungene må ha undervisning via internett og skolens nettverk – tvert i mot, burde gå helt fint, selvom minste mann i huset sitter å spiller eller ser på Netflix samtidig.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*