Sivert Krudtå 18. mars 2020
Del På

Det er nesten så jeg mistenker folk innen helsevesenet og media er ute etter å tie ihjel mest mulig fakta omkring Koronaviruset og tie ihjel kritiske spørsmål hvordan Norges helsemyndigheter og politiker takler denne krisen som landet opplever.

Igår inviterte programmet Debatten på Nrk til debatt, hvor en forsker og lege var kritisk til hvordan norske helsemyndigheter håndterte dette, både når det gjaldt hvor mange vi testet og hvem vi testet, ikke minst, hvordan beregningen av spredningen blir gjort.

Foto: Sivert Krudtå

Det er noe som heter at historien gjenntar seg. Ser man på dokumentaren som ligger på Nrk sin nettside om Spanskesyken som brøt ut i USA i 1918, det var et virus fra fugel som smittet videre til menneske. Den første som ble smittet og som førte den videre var en ung bonde som ble innkalt i militæret i forbindelse med 1. verdenskrig. Han smittet veldig mange på turen over til Frankrike med båt i 1918. Når epidemien ble oppdaget av forsvaret i USA og blant andre, så ble det lagt lokk på utbruddet, ingen sulle få vite noe. Hvordan reagerte så Kina i 2019 når Koronaviruset begynnte å spre seg i Kina ? Dem reagerte akkurat på sammen måten som USA gjorde i 1918, la lokk på saken og helsepersonell fikk ikke snakke om utbruddet offentlig, inntil utbruddet hadde spredd seg videre utenfor Kina – da sprakk boblen. Dokumentaren om dette ligger også ute på Nrk sin nettside. Men jeg har publisert denne på youtube.

At en biologiprofessor prøver å kneble både mediene og en lege / forsker for å ha stillt kritiske spørsmål, burde vekke større oppsikt, enn at det blir stillt kritiske spørsmål fra mediene og fra fagfolk. Bare synd at Debatten på Nrk ikke gikk lengre i sine kritiske spørsmål, og ikke dro inn politikere og andre i tillegg er faktisk oppsiktsvekkende, fordi. Krononaviruset viser med all tydelighet at slik EU og Schengen samarbeidet fungerer idag, så fungerer det utmerket som et godt verktøy for å hjelpe til med å spre viruset, istedenfor det motsatte. Så at programleder Fredrik Solvang synes denne kritikken er både komisk og ironisk er fullt ut forståelig. Det som virkelig er komisk er kritikken fra Kristian Gundersen, han fremstår i sin kritikk nærmeste som desperat motstander av saklig kritikk og kritiske spørsmål.

En ting er å stille kritiske spørsmål til norskemyndigheter og politikerne om hvordan dette blir håndtert og hvordan dem løser ting, men det bør i aller høyeste grad stilles mange kritiske spørsmål til EU og Norge om de helt åpne grensene som er i Europa idag igjennom schengen samarbeidet. Det som Debatten og Nrk burde spurt om, hvorfor har vi åpne grenser i Europa hvor folk kan reise fritt, og hvor de kan begå terrorhandlinger og spre meget smittsomme sykdommer, uten at et eneste menneske vil løfte en finger for å kunne forhindre dette, bare dette er skandale nok i seg selv. Dette viser også at EU / Europa ikke tar slike farer som dette alvorlig. Det var nemlig dette som også skjedde i 1918 når Spanskesyken kom, hverken USA eller de første landene i Europa tok sykdommen alvorlig, den fikk fritt spillerom for å spre seg. Ikke bare ble det ikke tatt alvorlig, men sykdommen kom i flere omganger og ble mer og mer farlig og dødelig for menneskene som ble rammet. Nå i 2019 / 2020 så er de myndighetene i Europa like naive som i 1918, det neste blir vel at alt av helsepersonell ikke får snakke offentlig, fordi landenes myndigheter er redde for kritikk og spørsmål, som det absolutt er grunn til å stille og være kritiske til.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*