Sivert Krudtå 7. juli 2020
Del På

I denne artikkelen går politiker for Hammerfest Ap rett i den klassiske fella,- nemlig lar seg lure av ett tall fra pasientreiser, nemlig innleverte reiseregninger. Jeg kan garantere deg èn ting Sylvi Janne Husebye, tallet på innleverte reiseregninger kommer til å synke enda med over 100 % i fremtiden, samtidig som antall reisende med hurtigbåten mellom Alta og H.Fest går opp. Kan du tenke deg hvorfor ??

Foto: Sivert Krudtå

Jeg vet ikke om hvor mye andre mennesker omgås eldremennesker, men man trenger ikke gjort det lenge heller før man forstår at alle typer innleverte skjemaer eller regninger går ned i takt med alderen. Det er i hovedsak to ting som gjør dette, det er teknologien ( les internett ) og ordet skjema.

Hvor mange har ikke hørt på nyhetene » les resten på tv2.no eller på nrk.no ) ?Ja, nemlig. Vi er kommet til et punkt hvor at vårt samfunn ikke er brukervennlig for folk over 70, det er denne aldergruppen som i hovedsak som bruker f.eks våre sykehus. I tillegg til at samfunnet ikke er brukervennlig for våre eldre, så er det enormt masse eldremennsker som nekter å fylle ut alle typer skjemaer, også reiseregningskjemaet til pasientreiser – hva dette skyldes vet ikke jeg, men jeg vet positivt at det er mange av dem.

Når vi legger opptil et samfunn hvor vi tar det som en selvfølge at ALLE har internett, bruker internett og har smarttelefon – da faller tiervis av tusen mennesker i Norge utenfor samfunnet, det er som regel de på over 70.

Jammen, de eldre reiser jo til syden. Ja, mange gjør det, men det er likevel de færreste, men de som reiser til syden – må likevel ha statens reisetrygdekort f.eks, da stopper det opp. Før kunne dem ringe ett telefonnummer å få kortet tilsendt, dette kan dem ikke lengre. Dem må gå på internett og bestille kortet, og når dem da ikke bruker internett, hvordan skal dem da få fatt i kortet ?? Jo, dem må ha hjelp.

Nå er det sikkert mange som nå vil si, jammen mange bruker nettbank. Joda, men er dere sikker på at det er dem selv som logger inn i nettbanken og betaler regningen ? Tenkt tanken at det kan være pårørende av de eldre som gjør dette for dem ?

Nei Sylvi Janne Husebye, sett deg inn i hvorfor tallene blir som dem blir istedenfor å angripe et meget godt kollektivtilbud som de fleste i Alta og H.Fest setter pris på, både billigere, hurtigere og går oftere enn hva bussen gjør. Det er nemlig en årsak til at det blir levert inn færre reiseregninger til Pasientreiser, det er frykten for å fylle ut skjema i kombinasjon med at vi gjort samfunnet direkte brukerfiendtlig for eldremennesker, hverken jeg eller andre i 40-60 årene er representativ når det kommer til å bruke internett, er noe som heter aldergruppen 65-90 som bor hjemme også – spør dem, ikke pasientreiser. En annen ting, er ikke rart at Finnmark går tilbake og tilbud blir ødelagt og lagt ned, vi har jo politikere som er mer opptatt av å bygge ned tjenester enn å utvikle dem og utvikle nyetjenester – når dem i tillegg presenterer sitt syn og meninger som fakta i tillegg, er da man trygt kan putte saken og meningen inn i kategorien propaganda og holdninger hvor kun sin egen mening er korrekt i eget hode.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*