Sivert Krudtå 14. august 2020
Del På

Idag har Nrk publisert en viktig sak på framsiden, nemlig hvordan det ble åpnet for cruisetrafikk langs kysten av Norge igjen – etter press fra selskapet Hurtigruten selv, ikke ut i fra smittevern hensyn eller helsefaglige råd fra FHI ( Folkehelseinstituttet ).

Når noe det første regjeringen gjorde når dem skulle starte med en forsiktig gjenåpning av Norge igjen, det var utelukkende å prioritere økonomiske interesser foran helsefagligeråd og smittevern hensyn – derfor ble grensen mot Sverige og Europa åpnet, noe som har visst seg nå i ettertid å være en katastrofal feilvurdering av regjeringen – Norge begynnte å impotere smitten, igjen!

Foto: Sivert Krudtå

Ikke bare prioroterte regjeringen Solberg økonomiske interesser, men de foretok og åpnet for cruisetrafikk langs kysten av Norge, UTEN at FHI hadde blitt forespurt og ikke hadde FHI fått gitt sin vurdering av saken – dette var også en katastrofal feilvurdering av regjeringen. Dette viser også at regjeringen har totalt feil fokus – helse, smittevern og god beredskap SKAL ALLTID komme først, noe vår helseminister har gjentatt flere ganger siden mars 2020 – tydeligvis har regjeringen store problemer med å etterleve dette.

Bedre blir det jo ikke når det første Bent Høie og regjeringen gjør når smitten nå igjen sprer seg ukontrollert i Norge, er å skylde på studentene og ungdommene for at dem tar seg en fest. Greit nok at det å ta seg en fest nå ikke er så lurt, men det er ikke årsaken til at smitten sprer seg ukontrollert i Norge igjen – årsaken er regjeringen Solberg sin » kåthet » etter å åpne grensene igjen for fri trafikk – husk, regjeringen ga grøntlys for å dra både til Sverige, Spania og andre land i Europa med mye mer smitte enn i Norge.

Nå spørs det da, når rådene om bruk av munnbind kommer idag kl 14, vil regjeringen og FHI komme med råd som er fornuftige eller sklir dem på nok et bananskall i sin » kåthet » etter å åpne et eller annet ??

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*