Sivert Krudtå 21. august 2020
Del På

Etter siste oppdatering er OS i både apple sine produkter og i Android ( Google ) så ble det samtidig innstallert inn en funksjon angående sporing av coronaviruset – feilen til tv2 og faktisk.no sin nyhet angående saken er at dem skriver at den ikke sporer hvor eieren av mobilen faktisk befinner seg, dette er feil.

Går man inn i ett av vilkårene for bl.a å innstsallere apper på mobilen, så må man faktisk godta at appen får tilgang til stedsangivelse, med den begrunnelse at appen vil ikke kunne fungere uten tilgang til stedsangivelse, tilgang til kameraet og tilgang til mikrofonen.

Foto: Sivert Krudtå ©

Ovenfor ser dere printscreen av min mobil, har sladdet min epostadresse for ordensskyld.

Dette er en sak som bl.a Steigan har omtalt på sin nettside – med helt korrekt informasjon. Nå prøver tv2 å latterliggjøre det som Steigan korrekt påpeker – man kan ikke slå på denne funksjonen uten å bli sporet, fordi det er hele poenget med denne funksjonen. Nå er dette snakk om å få kontroll på et virus, da må man vite hvor viruset er, hvis ikke er hele poenget borte. Så for at man skal få kontroll på viruset og vite hvor viruset er til ei hver tid, så må man spore dem som tester positivt, ergo må man da spore mobilen – noe som faktisk medfører at man blir sporet 24/7 og det blir lagret i database hvor man befant seg osv. Samme prinsippet som med appen til FHI – den skulle rappotere til både brukerne og legges i en database for et gitt tidsrom for hvor man var og at man var i nærheten av folk, men disse opplysningene er nødvendige å lagre hvis man skal få kontroll på viruset.

Foto: Sivert Krudtå

Nå gjør tv2 et poeng ut av at man selv gå inn å slå denne funksjonen på i sin mobil – akurat det betyr fint lite, fordi man blir sporet 24/7 uansett når denne funksjonen er skrudd på. For å hjelpe tv2 litt pågang, så kan man jo si – denne funksjonen fungerer ikke uten at man må tillate sporing av seg selv 24/7 og lagres for en gitt periode, så det tv2 skriver er faktisk ikke riktig.

I denne sammenheng så viser både tv2 og Faktisk.no en skremmende naivitet i forhold til amerikanskemyndigheter og 2 store amerikanske giganter innen mobiler og teknologi, nemlig Google og Apple – disse selskapene er nemlig lovpålagt å rappotere 24/7 til NSA og amerikanskemyndigheter hva deres brukere gjør, hvor de er, osv osv osv – så dette tv2 og norskemyndigheter større tiltro til enn FHI ??

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*