Sivert Krudtå 23. august 2019
Del På

Statsminister Erna Solberg holdes av Frp og Venstre som gissel i egen regjering, Erna kan ikke tillate at et parti forlater regjeringen. Da ryker borgeligsamarbeid for lang tid fremover, om samarbeidet i det hele tatt lar seg reparere etter ett bittert brudd.

Erna har nærmest en umulig knute å løse opp i, Venstre og Frp sin krav er ikke å forene til felles politikk, samtidig så er Frp desperat etter å få bompengeseier i regjeringen, dem bare må ha den seieren fordi de har tapt enormt med velgere til Bompengelisten. Frustrasjonen innad i Frp er på kokepunktet, de kan rett og slett ikke tillate at Bompengelisten overtar en av deres fanesaker, nemlig å få fjernet bomringene i Norge, noe som Frp har lovet velgerne i utallige valg, og enda ikke fått fjernet eller gjort noe med bomstasjonene enda. Selv ikke etter 6 år i regjering har ikke Frp maktet å gjøre noe med bompengene, heller tvert imot. Staten tar inn mer og mer bompenger for hvert år som går, så dette er en kamp mot klokka for Frp.

Foto: Googlesøk

Erna har nok i bakhodet fra når regjeringen Willoch måtte gå av i 1986, fra da av tok det 27 år før høyre hadde på ny hadde statsministeren, nemlig henne selv, så det vil være ett mareritt for Erna om regjeringen sprekker opp, hun har nok spurt seg selv hvor mange år vil det gå da til høyre har statsministeren igjen, det vil bli minst 27 år til, helst over 30 år. Det vil nesten bli uopprettelige sår mellom de 4 borgelige partiene om ett parti forlater regjeringen, og i tillegg så vil det partiet som evt forlater regjeringen indirekte støtte Ap og Støre, selvom Støre har sagt nei til å overta på nåværende tidspunkt. Skulle regjeringen sprekke, så blir nok det ei mindretallsregjering ledet av høyre som fortsetter, men som må regjere på nåde fra Ap.

Toget kan allerede være gått for Erna å kunne fortsette med ei flertallsregjering. Det sier ikke lite om klimaet mellom de 4 partiene når sentrale folk i Frp setter ut rykter om at Venstre er påtur ut av regjeringen, noe som ble satt ut som falskt rykte.

Så lenge denne konflikten om bompenger er igang mellom Venstre og Frp i hovedsak, så blir Erna holdt som gissel i egen regjering noe som svekker alle de 4 regjeringspartiene kraftig, nærmere sperregrensen kommer Frp. Noe hele partiledelsen vil ha i bakhodet når det kommer til valget i 2021.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*