Sivert Krudtå 5. september 2019
Del På

Jeg kan forstå godt at våre politikere og andre medier ikke så det komme så klart i dagen som det gjorde når Nrk innrømmet å ha prøvd å påvirket skolevalget på Lillestrøm VGS, det var ei udetonert bombe som burde gått av for flere år siden.

Nå er det med såkalt » Fake News » slettes ikke noe nytt, dette er noe som har eksistert ihvertfall siden 2.verdenskrig, altså fra ca 1949 da Nato og Warshavapakten ble opprettet.

Foto: Googlesøk

Tilbake til » fake news » eller rettere sagt, manupulerte opplysninger som har kùn èn hensikt, det er å villede mottageren ( leseren ) av opplysningene / nyhetene. Dette fenomenet er ikke noe kùn mediene driver med, men i aller høyeste grad og så mange lands myndigheter, dette har blitt mer og mer synlig etter 2014. Dette kom veldig klart til syne etter boikotten av Russland begynne i 2014 og opptøyene på Maidan i Kiew i Ukraina.

Dette med » fake news » er som et edderkoppnett uten noen ende, hvor både medier, nettsider og mange lands myndigheter er involvert i samme sak og har samme målsetning, nemlig å bedrive ren propaganda mot andre land. Spesielt kan man se om man litt oppmerksom hvor mange land innen Nato / Eu er involvert sammen medier og i tillegg har laget egne nettsider for å bedrive propaganda mot Russland.

Ved årskiftet 2018 / 2019 ble nettsiden Integrity Initiative avslørt for å være ei nettside som var blitt opprettet av bl.a amerikanske – og britiske myndigheter og hvor deres hensikt var ene og alene å bedrive propaganda mot Russland, det stod skrevet med rene ord i beskrivelsen av nettstedet. Det var også ansatte i Norsk UD som var med å drive nettstedet, og flere andre lands myndigheter. En som har skrevet mye om dette er bl.a Pål Steigan. Han har flere artikler om hvem som er innvolvert, hva hensikten er og hvordan det jobbes, bør leses av flest mulig.

Som jeg nevnte så er » Fake News » som et edderkoppnett. Nettsider / nyhnetssider som samarbeider med bl.a Integrity Initiative er bl.a Politics News og The Times, samtidig som Integrity Initiative selv har egen nettside på facebook og dem bruker twitter aktivt, selv om deres nettside ser mer eller mindre ut som den er lagt ned, så er dem i aller høyeste grad meget aktiv på sosialemedier, noe folk bør være oppmerksom på. Det siste som Politics News og Integrity Initiative har publisert sammen er en artikkel som omhandler 2.verdenskrig hvor dem prøver på å for falske historien, nemlig ved å prøve å kople tidligere Sovjetunionen som en alliert av Hitler under 2.verdenkrig, dette er en meget allvorlig sak og er en direkte forfalskning av verdenshistorien. Det er også en annen nettside på facebook som samarbeider med Integrity Initiative, det er Boykott RT – Når man ser hvor mange aktører som er i sving for å spre » fake news » = propaganda mot et land ved hjelp av mediene, så føyer hendelsen som Nrk gjorde seg bare inn i rekken av medier som lar seg bruke av sitt lands myndigheter for å spre noe som ikke er riktig, men som » selges » ut til leserne som en nyhet og noe som er korrekt.

I forkant av stortingsvalget i 2013 så lot både VG og Tv2 seg bruke kynisk og rått av både Høyre, Frp, Venstre og Krf for å få regjeringsskifte, det var et massiv mediekampanje i forhold til å støtte de 4 borgelig partiene spesielt fra VG og Tv2 sin side, det var nesten så man fikk lyst å spørre om Jens Stoltenberg og Ap hadde fått en smittsom sykdom som måtte utryddes. Det at Nrk nå opplyste selv hva dem hadde gjort var helt utmerket, saken ville ellers gått under radaren og folket ville aldri fått vite om saken i det hele tatt, så at Nrk gikk ut med dette og forklarte selv hva dem hadde gjort er bare helt flott og fint. Dette vil få folk til å blir mer oppmerksom på dette som bedrives rått og kynisk, spesielt samarbeidene som er mellom mange medier og sitt lands myndigheter.

Man kan si følgende, Nrk har gjort det norskefolk en stor tjeneste samtidig som Nrk har blitt fiende av sine kolegaer i andre medier og blitt en fiende for politikerne i Norge, fordi slike mekanismer som dette skulle ikke det norskefolk vite om….

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*