Sivert Krudtå 22. september 2019
Del På

Av og til så kommer man over artikler og nyheter som man ikke vet om man skal grine av eller riste på hodet. Jeg velger det siste.

På dagens nettavisen så publiserer og referer nettavisen i god nettavisen stil til hva Carl I Hagen har skrevet på facebook. Ikke bare har Hagen skrevet på facebook, men han latterliggjør ei jente på 16 år fra Sverige som jobber og klimasaken, og tror på det hun gjør er til det beste for oss mennesker. Er dette virkelig noe en voksenmann på 75 år skulle bry seg med ? Man skulle tro at en mann på 75 år hadde interesser sammen med sine jevnaldrende, ikke hengte seg opp i hva ei ungjente på 16 år holdt på med. Er det ikke bra at ei jente på 16 år engasjerer seg i noe ?

Foto: Johannes Eisele (AFP)/Terje Pedersen (NTB scanpix)

Siden Carl I Hagen går ut mot ei fremmed jente på 16 år på denne måten, går han ut mot sine barnebarn på samme måten ?? I så fall er det en feilslått barneoppdragelse Hagen driver med – ungdommen skal være uenige med oss godtvoksne og eldre, dem skal stille kritiske spørsmål til hva vi driver med, ikke minst. Dem skal være samfunnsengasjert og bry seg om hva som skjer rundt dem i samfunnet og om miljøet – hva får en gammel griterbiter som Hagen til å laterliggjøre ei jente på denne måten skulle man likt å visst, og måten han attpå til gjør dette på, er som sitert Hagen selv, er direkte til å grine av.

Det blir heller ikke bedre når Nettavisen videreformidler dette personangrepet fra Hagen mot denne jenta, man kan med god grunn lure på om nettavisen støtter dette personangrepet ? Er dette noe Nettavisen kanskje kunnet gjort selv ? – Ikke bare videreformidler Nettavisen Hagen sin latterliggjøring, men Nettavisen er med på å legitimere nettstedet Breitbart som et nettsted som er helt ok å referere til som Hagen har gjort. Minner om at Breitbart er et nettsted for de med bruneholdninger og høyreekstremeholdninger. Siden Hagen refererer til Breitbart, så må han enten stå for de samme holdningene selv, eller så forstår han ikke hva nettstedet stor for, og som kjent har Hagen sittet årevis på Stortinget og hvert leder av Frp, så det siste at han ikke vet hva nettstedet står for er meget lite trolig.

Det som er det triste i en slik sak som dette er at ei ungjente på 16 år engasjerer seg og blir angrepet på en meget usakelig – og stygg måte, noe som dessverre kan skremme ungdommen fra å engasjere seg politisk og ellers hva som måtte intressere dem – nettopp fordi dem risikerer at en gammel grinebiter av en mann angriper dem verbalt og henger dem ut på facebook med støtte fra Nettavisen. Er det nå enda noen som lurer på hvorfor det er politikerforrakt og lav valgdeltagelse i Norge ?? Er det enda noen som lurer på hvorfor ungdommen ikke vil engasjere seg politisk ?? – Jeg for min del kan svare nei på begge disse spørsmålene, dessverre.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*