Sivert Krudtå 8. november 2019
Del På

Må innrømme at det skal bli koselig å få ei nymalt stue til jul. Burde vært malt for mange år siden, spør dere meg.

Det har blitt noen stygge sprekker i panelen og sår i malingen som er, men det sånn det blir når man har eget hus – ting slites og må fikses eller erstattes med nytt.

Foto: Googlesøk

Var igår å fikk kjøpt maling, blir lysfarge – ergo kan jeg spandere mye farge på andre ting i stua, som piffer opp.

Jeg har malt noen vegger, tak osv osv osv igjennom mine 51 år. De fleste er jo vant med at det tar noen timer fra man har malt til malingen er støvtørr og overmalbar. Normalt tenker dere og jeg på ca 1 dag eller 24 timer, helt vanlig, eller 6-7 timer med vannmaling, som det er idag – men det folkens var før det,- det var før. Malingen jeg kjøpte er fra Jotun, nå kommer sjokket, som jeg fikk i går når jeg leste på malespannet, støvtørr etter 30 minutter og overmalbar etter 1 time :O Her blir det å kjøle ned stua, og så gå i gang med malingen, enten i morgen eller på tirsdag, starter idag eller på mandag med å vaske taket og sparkle veggene.

Men uansett, med dagens maling, så får man glatt malt 3-4 strøk på dagen, men hvor heldig det er for resultatet skal jeg ikke si noe om – det får jeg se når jeg har malt strøkene jeg skal først.

Jeg vet av erfaring at å male tak med vannbasert maling kan være enormt krevende om man ikke kjøle ned rommet, blir fort stygt og skyggete om malingen tørker for fort når man maler tak, der hadde jeg foretrukket oljemaling.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*