Sivert Krudtå 3. november 2019
Del På

Jeg skrev her om dagen om slektsprogrammer, som ren informasjon om ulike programmer som finnes – denne gang tar jeg for meg slektsprogram som er på internett, eget domene f,eks.

Jeg for min del har både et slektsprogram på min pc lokalt og et program på internett på eget domene, noe jeg tror det finnes flere som har.

Foto: Printscreen Sivert Krudtå

Det er nok mange som forbinder slektsprogrammer som er beregnet for å innstalleres på eget domene med bruk av My Heritage eller Geni,- dette har ingenting med disse tjenestene å gjøre.

Dette programmet heter The Next Generation ( TNG ), må ikke forveksles med programmet TMG som er beregnet for å være på brukernes lokale pc og som ikke oppdateres mer, dessverre for mange som brukte og likte TMG.

TNG forutsetter at du har litt kunnskap om det å sette opp ei egen nettside, fordi man må laste opp programmet med et FTP-program og legge inn database opplysninger osv, før man innstallerer TNG på domenet ved hjelp av nettleseren ( browseren ) – så er du en som liker å holde på med litt data og lære deg nye ting, så kan absolutt TNG være noe for deg.

TNG er et program som koster noen kroner, ikke all verden, men er ikke gratis,- men når du har kjøpt det, så har du programmet en gang for alle. Det er på samme måten som når du kjøper et annet slektsprogram, er noe man trenger å kjøpe en gang, så fremt man ikke bytter program eller vil ha ny og bedre versjon av et program man allerede har.

Foto: Printscreen Sivert Krudtå / Menyen i TNG

På bildet over ser du så si hele menyen som er i TNG, er en meget omfattende meny og det er veldig mange innstillinger, også når det kommer til personvern – Jeg for min del har stengt for å se nålevende personer og har stengt for personopplysninger om slektninger som kan være av sensitiv art, men dette er jo noe man må avgjøre selv hvor strengt personvern man vil praktisere. Vet av folk som har TNG, hvor man må registrere seg på deres nettside for å kunne se navn, bilder, osv osv osv.

Dere kan se her hvordan TNG ser ut på min side, gjerne også søke om dere ønsker,- da får dere et innblikk i hvordan TNG er.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*