Sivert Krudtå 16. august 2020
Del På

Er nå flere medier, bl.a New York Times og The Guardian som melder at president Trump jobber med en benådning av Edward Snowden. Dette virker noe merkelig siden president Donald Trump i alle år før han ble president konsekvent omtalte Snowden som både forræder og spion som fortjente å bli henrettet – skal denne mannen / presidenten nå plutselig ha snudd og endret mening ? Skal denne presidenten plutselig endre mening og endre USA`s praksis om varslere siden 1945, nemlig å behandle dem som spion ??

Foto: Sivert Krudtå

Med en så uforsigbar president som USA nå har, så kan dette være mange fallgruver for Snowden. Vi vet allerede at mens han satt på transitt på flyplassen i Moskva og før han fikk asyl i Russland, så prøvde FBI å bruke faren for lokke Snowden frem til møte på flyplassen, og så kidnappe han hjem med eget innleid fly – dette har Snowden selv fortalt flere og ganger og skrevet om, bl.a i sin bok. Dette viser at FBI og USA er villige til å spille med falske kort og ta alle midler i bruk for å nå sitt mål.

Så hva bør Snowden gjøre ?? Bør i hvertfall alliere seg med USA beste advokater på området, og be dem gjøre ei skikkelig vurdering av saken, og gi han råd ut ifra det. Noe han også sikkert gjør, man kan ikke stole på USA i slike saker som dette, sier en ting og gjør det motsatte. Han har også meget gode advokater i Russland som jobber med hans sak, og han har gode med spillere også i USA, advokater som jobber for Wikileaks som han kan benytte seg av osv osv – viktigste for Snowden er trå veldig forsiktig, og ikke ta hverken president Trump eller USA sine politikere og statsdvokater sine ord for gitt, dette kan være en felle – han bør kanske få en skriftlig avtale med sitt lands myndigheter, eller noe mer håndfast som han kan stole på, president Trump er ikke en person man kan stole på, endrer mening fra èn dag til èn annen.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*