Sivert Krudtå 31. august 2020
Del På

Jeg må først få si, det er ikke ofte jeg støtter Sp i sin politikk – ihvertfall ikke når det kommer til forvaltningen av våre rovdyr, så det er klart. Men jaggu har ikke Sp`s Jenny Klinge klart å få meg til å bli enig med Sp i denne saken ihvertfall.

Er det å leve som veganer et livssyn eller er det fanatisme innen kosthold ? Hvis vår kulturminister svarer livssyn, da måtte Venstre falle så langt ned på meningdsmålingene at dem ikke er målbar engang om jeg får bestemme – så det er klart.

Foto: Sivert Krudtå ©

Det var idag tidlig jeg ble oppmerksom på denne saken og at diskusjonen har pågått ei stund – nemlig at Norsk Vegansamfunn har søkt staten om statsstøtte, fordi dem mener at dem er et livssynssamfunn på liklinje med den Norske kirke og andre religiøse livssynssamfunn i Norge – Ærligtalt, jeg trodde jeg hørte feil, og når jeg innså at jeg ikke hørte feil, så tenkte jeg. Kan verden blir mere gal ? Dette var i en diskusjon mellom en veganer og Sp`s Jenny Klinge på tv2 nyhetskanalen.

Jenny Klinge har hatt leserinnlegg bl.a i avisen Tidens krav om saken, og hun har blitt intervjuet i Nettavisen om saken – denne gang støtter jeg virkelig Sp og Jenny Klinge.

Det var Gunhild Stordalen som for noen år siden nå for alvor gjorde koplingen mellom mat og miljø igjennom sin organisasjon Eat, som visstnok har fått innpass i flere hotellkjeder sine menyer osv, akkurat som Veganerne så angriper G. Stordalen norsk landbruk og kjøttproduksjon, alt i miljøet`s og i moralismens tegn – må leve og spise moralskt riktig må vite.

Hvis vi nå skal leve etter det ekstremistene innen miljøvern sier og det Vegansamfunnet mener – blir virkelig dårlig butikk for Norge og det blir magert kosthold, vi blir 5,5 millioner drøvtyggere, og gud forby hvis man ikke etterlever standarden. Regner med at Vegansamfunnet praktiserer det samme som Jehovas vitner, nemlig at man blir utfryst fra samfunnet deres om han ikke underkaster seg 100% ?

Jeg skal si meg enig med Jenny Klinge, dette Vegansamfunnet fremstår for meg mer som et fanatisk samfunn enn et livssynssamfunn, noe som dem påstår selv. Virker som dem praktiserer regelen, slik vi lever skal DU også leve, bare så du vet det.

Det er som Jenny Klinge sier, dem fremstår som et samfunn bestående av fanatiske kjøtthatere, og etter det dem selv sier, så vil dem legge ned all kjøttproduksjon i Norge, kun gå over til å dyrke grønnsaker, frukt osv som veganerne kan spise – enn vi andre da ? Svelte ihjel ?

Etter mitt syn så er det å leve som Veganer, vegeterianer eller om man spiser vanlig norsk husmannskost får bli opptil hver enkelt – men å kalle det å være veganer for et livssyn eller en organisasjon for livssynssamfunn bare fordi man er veganer er dra det altfor langt, dette er snakk om kosthold, og ikke livssyn. Her har vår kulturminister og regjeringen en solid jobb å gjøre, nemlig totalt avvise søknaden om statsstøtte fra veganerne, staten skal ikke betale for at veganerne skal få misjonere om hva dem spiser og ikke spiser, og ikke skal staten betale ei forening for å bedrive propaganda som dette. Vil være helt hårreisende om så ikke blir resultatet.

Allerede i §1 i vedtektene til veganerne står det rett frem skrevet at dem er en organisasjon, ikke ett livssynssamfunn som dem prøver å hevde nå igjennom sin søknad om statsstøtte – Siden dere i denne foreningen bruker både livssynssamfunn og forening, hva er det som er riktig ? Begge deler kan umulig være riktig vel ? Jeg kan vanskelig se for meg at resten av norges befolkning anser dette som et livssynssamfunn, men heller ei forening som dem selv beskriver seg som i vedtektene sine.

Følg meg ------------------>>>

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*